• Propojujeme cizí jazyky
          • Propojujeme cizí jazyky

          • V letošním školním roce budou mít žáci druhého stupně možnost naučit se základní slovíčka a fráze v několika cizích jazycích. Čeká na ně několik aktivit, které jim umožní nejenom se blíže seznámit s běžně vyučovanými cizími jazyky ve školách, ale také s cizími jazyky, které ve školních rozvrzích nenajdou.  
        • Školní zahradní slavnost
          • Školní zahradní slavnost

          • Děkujeme všem, kteří si prodloužili třídní schůzky (nebo jen tak došli) a prožili s námi naši školní zahradní slavnost. A že vás tam bylo! Skákací hrad byl sice jen pro děti, ale na mnoha jiných stanovištích, které si pro vás nachystali naši učitelé, se "vyřádili" společně se svými dětmi i dospěláci. K tomu úžasný fotokoutek, skvělé občerstvení, no paráda. Já si teda jako nejmlsnější jazýček užil funkci porotce při soutěži o nejlepší jablečný moučník, byly to všechno mňamky, ale nakonec jsme za vítězku zvolili Marušku Krátkou s jejím karamelovým koláčem...🙂 
        • Adaptační program 6. tříd
          • Adaptační program 6. tříd

          • Hned v prvním týdnu nového školního roku čekal na žáky 6. A i 6. B dvoudenní adaptační program, jehož cílem bylo vzájemné seznámení se dětí s novými spolužáky. První den, který jsme strávili v hasičském areálu v Ráječku, byl plný aktivit, her a soutěží, které vyžadovaly vzájemnou spolupráci, schopnost se domluvit a zároveň i projevit důvěru ostatním spolužákům.  Pobyt v Ráječku jsme si zpříjemnili opékáním nejen špekáčků, ale i jiných dobrot. Po návratu do školy si děti společně připravily večeři a pak už je čekal zasloužený odpočinek u večerního „kina“, kdy při zobání popcornu, chipsů, či domácích muffinů zhlédly film“ Neobyčejný kluk“, jehož hlavní myšlenka – začlenění (ne)obyčejného chlapce do školního kolektivu - krásně souzněla s celým adaptačním programem. 
        • Informace k dopravní výchově
          • Informace k dopravní výchově

          • V rámci ŠD bude v měsíci září-říjen a duben-květen probíhat pravidelná dopravní výchova.
            Ve dnech:
            úterý od 13:30 – 14:30
            středa od 13:30 – 14:30
            Začínáme od: 12. 9. 2023   1. skupina
                                     13. 9. 2023   2. skupina
            V případě zájmu musí mít každý účastník svoji přilbu.
        • Třídnické hodiny
          • Třídnické hodiny

          • Dobrý den,
            v informačním systému Edupage se u rozvrhů 4. – 9. tříd objevila v pondělí 1. hodina jako volná. Nemusíte se ale bát, že by o vaše děti nebylo řádně postaráno, to jen náš „Edík“ neumí zpracovat novinku tohoto školního roku – třídnické hodiny. V týdenních plánech to uvidíte jako „školní událost“, do rozvrhu se to bohužel nepropíše…
            Dovolím si jen krátce vysvětlit tuto novinku. Považujeme práci třídního učitele s kolektivem třídy za stěžejní pro budování dobrého klimatu školy a jako výraznou prevenci možných problémů ve třídě či škole. Doteď „hledal“ TU čas na úkor svých hodin, kde ve spěchu a bez patřičné hloubky lze jen těžko se skupinou pracovat. Díky třídnické hodině se dá dobře nastartovat pondělní ráno a celý pracovní týden, vznikne tak komfortní prostor na práci s kolektivem třídy nad zajímavými tématy, lze zde hrát motivační hry a mnohé jiné.
            Pevně věřím, že třídnické hodiny jsou dalším drobným krůčkem správným směrem ve snaze vybudovat v naší škole pozitivní atmosféru plnou dobrých a vzájemně se respektujících vztahů.

            Přeji hezké dny
            Jaroslav Vít, ředitel školy

        • Docházkový systém
          • Docházkový systém

          • Dobrý den,
            s novým školním rokem zavádíme na naší škole docházkový systém. Díky čipům bude umožněn žákům přístup do školy, rodiče budou informováni o přítomnosti dítěte ve škole a bude možno odebrat oběd ve školní jídelně. Do budoucna se nabízí i další možnosti využití, ale to není nyní na pořadu dne.
            Čip musí mít všichni žáci školy a dostanou ho od svého třídního učitele po zaplacení zálohy 150,- Kč. Záloha je vratná, v případě ukončení docházky vám bude částka vrácena. Prosím o zajištění čipu během prvního týdne (do pátku 8.9.), následující týden by už systém měl běžet naostro.
            Dle informací a následné domluvy se školní jídelnou budou zatím v jídelně fungovat oba čipy (tedy i ten stávající) s tím, že nejpozději do konce tohoto kalendářního roku bude možno původní čip vrátit na pokladně jídelny s vratkou zálohy na čip na účet strávníka (primárně) či v hotovosti.

            Samozřejmě je to na naší škole novinka, omlouváme se předem za případné prvotní „mouchy“, které ale jistě vychytáme! Následný komfort a především bezpečí pro žáky školy to dozajista v budoucnu vynahradí 😊

            Přeji pěkné letní dny
            Jaroslav Vít, ředitel školy

        • Obědy do škol pro školní rok 2023/2024
          • Obědy do škol pro školní rok 2023/2024

          • Projekt „Obědy do škol v Olomouckém kraji pro školní rok 2023 2024“.pdf

            Vážení rodiče,
            naše škola plánuje od 1. 9. 2023 zapojení do projektu „Obědy do škol v Olomouckém kraji pro školní rok 2023/2024“. Z projektu je poskytováno bezplatné školní stravování žákům základních škol, jejichž rodina je ohrožena chudobou a materiální nebo potravinovou deprivací nebo se ocitla v nepříznivé finanční situaci.

            Z projektu lze podpořit dítě (žáka naší školy) jehož zákonný zástupce je příjemcem dávek hmotné nouze, tzn., že splňuje alespoň jednu z následujících podmínek - pobírá buď příspěvek na živobytí nebo doplatek na bydlení.
             
            Pokud se chcete do projektu zapojit, musíte se dostavit osobně do školy a vyplnit a podepsat jednoduchou přihlášku formou čestného prohlášení o příjmové a sociální situaci (k vyplnění nejsou potřeba žádné další dokumenty ani potvrzení).
             
            Formuláře jsou pro Vás připraveny v kanceláři školy denně v pracovních dnech až do středy 30. 8. 2023
             
            Pozdější přihlášení do projektu během 1. pololetí školního roku 2023/2024 bohužel nebude možné.
             
            Vážení rodiče, společně zvládneme případné komplikace s administrací projektu během prázdnin, podmínky projektu a termíny přihlášení stanovuje Olomoucký kraj.  
            Přeji krásný zbytek léta.

            Mgr. Jaroslav Vít, v.r.                                                                                                                            ředitel organizace
             
        • Novinky z DDM!
          • Novinky z DDM!

          • Je to tuuuuuu! 😊

            Nabídka kroužků na školní rok 2023/2024, který už pomalu klepe na dveře, je hotová! 💪

            Letos vám nabídneme přes sedmdesát kroužků! Kromě stálic naší nabídky máme i skvělé novinky - širší nabídku výuky angličtiny👩‍🏫, pro přemýšlivé hráče šachy♟, pro milovníky tance Port de Bras 👯‍♀️ a pro sportovní nadšence miniSporťáček 🤾 a Sporťáček 🤸‍♂️ či cvičení na trenažérech bruslení FIT SLIDE!

            K otevřené keramické dílně se přes chladnější měsíce přidá i otevřená výtvarná dílna. 👨‍🎨

            Všechny novinky vám budeme postupně představovat, abyste věděli, co na vás čeká. 😍

            NEZAPOMEŇTE, přihlašování startuje 7. září v 18 hodin! ⏰

            DDM nabídka 2023-2024 plakát do novin.pdf
             

        • Příměstský tábor Taneční pohádka
          • Příměstský tábor Taneční pohádka

          • Taneční tábor, který se konal od 31. 7. do 4. 8. 2023 pod vedením Lucie Němcové, se nesl v pohádkovém duchu. Děvčata nás vzala do pohádkového světa. Tanečnice si vyzkoušely během 5 dní různé taneční styly - moderní tanec, gymnastiku, balet a mažoretkový sport. 
        • Příměstský tábor Výtvarně-keramický
          • Příměstský tábor Výtvarně-keramický

          • Oblíbený výtvarně-keramický tábor, který u nás proběhl od 10. července, byl tentokrát tematicky spjat s postavou Buddhy. Děti na toto téma kreslily, modelovaly, tesaly... Zkrátka kromě krásných zážitků, třeba z návštěvy výstavy o mandalách v Olomouci, si domů odnesly i spousty výjimečných výrobků, vzpomínek a také ochranný talisman od vedoucí tábora Romany Unzeitigové. 
            více fotografií zde
        • Příměstský tábor Prázdninová všehochuť
          • Příměstský tábor Prázdninová všehochuť

          • Léto v DDM odstartovalo příměstským táborem Prázdninová všehochuť (10. – 14.7., 8.00 – 12.30). A že to opravdu bylo od každého trošku, dokazují fotografické střípky! Díky krásnému počasí jsme vyrazili na Hlubinku stavět přehrady, zavítali jsme nejen do světa pohádek v šumperském Muzejíčku, vyrobili jsme si krásné batikované tašky a foukané výkresy, upekli jsme si mňamózní svačinku, zařádili si na dopravním hřišti a povznesli svoje duše při hudebním kousku s netradičními nástroji. Zkrátka nic nechybělo a všichni byli spokojení! 
            více fotografií zde
        • Projektové dny 5. ročník
          • Projektové dny 5. ročník

          • Přestože byly projektové dny určeny hlavně pro 2. stupeň, řekli jsme si, že si vyzkoušíme svůj projekt. Stali se z nás dobrodruzi a objevitelé nových zemí. 

        • Školní výlet 5. ročník
          • Školní výlet 5. ročník

          • Na školní výlet jsme se letos vypravili 20. června hned po společné snídani ve škole (skončila předcházející akce Spaní ve škole). Vlakem jsme dojeli do Lukavice, kde jsme „rozbili“ základní tábor na zahradě paní učitelky Hamplové, jež byla naší průvodkyní. Občerstvili jsme se nabídnutou šťávou a výtečnou buchtou a vydali se asi 4 km k vile Háj, kde je stále funkční vodní elektrárna, vodácký kemp s prolízačkami a plno krásných koňů. Vše jsme si prohlédli a vydali se na cestu zpět. Námi zamýšlená trasa ale začínala přebroděním řeky Moravy. Vysoký stav vody nám tuto trasu rozmluvil, a tak jsme se vraceli stejnou cestou jako jsme přišli. Pro zpestření cesty si měl každý nasbírat květiny, ze kterých posléze vytvořil obraz. Stihli jsme si ještě opéct špekáček, vyřádit se v řece a honem na zpáteční vlak. Moc jsme toho neušli, ale i tak jsme se na výletě skvěle bavili.  

            více fotografií zde
            Eva Košťálová
    • Kontakty

      • Základní škola a Dům dětí a mládeže Krasohled Zábřeh, Severovýchod 484/26, okres Šumperk
      • Číslo datové schránky: 6rr9x9e
      • 583 416 561
      • Severovýchod 484/26 Zábřeh 78901 Zábřeh Czech Republic
      • Tel. kanceláře školy: 583 416 561
      • Mob. kanceláře školy: 736 157 613
      • Mob. družiny: 604 977 566
      • Mob. vedoucí DDM Krasohled: 770 192 728
      • Tel.školní jídelna: 583 415 089
      • Schránka důvěry: schranka.duvery@zssvzabreh.cz
      • Podatelna: úřední hodiny od 6:30 do 15:00 (v pracovních dnech)
  • Odkazy na sociální sítě